F Jeugd

ieuwe handbalvorm voor de F-jeugd


De Fjes (geboren in 2009 of 2010) op kleinere veldjes (20-16 mtr). Dit is 1/3 van het huidige veld. Teams spelen met 4 spelers en een keeper. Het doel van deze nieuwe handbalvorm is het komen tot attractiever spel dat beter aansluit bij de belevingswereld van de jeugd. Offensief verdedigen (ze hoeven dus niet meer allemaal terug naar de cirkel…) en kunnen daardoor veel beter hun bewegingsdrang kwijt. De cirkel is kleiner en ook de doeltjes, waardoor er veel meer doelpunten worden gemaakt. De doeltjes hebben een afmeting van 160-200 cm (de E-jeugd blijft spelen met een doel inclusief doelverlager van 160x300). Er wordt ook met een zachte bal gespeeld. 
Voorheen speelden ze ook op het grote veld, en vielen er niet zoveel doelpunten. Nu is het veel makkelijker om te scoren, ook voor kinderen die net op handbal zitten en iedereen krijgt de bal! En doelpunten maken vinden ze natuurlijk allemaal leuk!!!

Wil jij ook handballen?

Ben jij 5, 6, 7 of 8 jaar en lijkt handbal jou ook leuk? Stuur ons dan een mailtje en kom vrijblijvend woensdag mee trainen van 16.30 uur tot 17.30 uur op sportcomplex De Oosterhout in Alkmaar. 

Het e-mail adres is:

 ©2019 Pieter Smit Media B.V.